دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع
سینا سیفی (دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع)، ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۳ از رساله دکتری خود با عنوان «توسعه رویکردی فازی برای پایش آماری فرایند با استفاده از دادههای تصویری» دفاع خواهد نمود.
چکیده این رساله که به راهنمایی دکتر رسول نورالسناء و مشاوره دکتر فرناز برزینپور انجام شده، به شرح زیر است. ضمنا این جلسه دفاعیه، ساعت ۱۵:۳۰ در کلاس ۲۰۸ (طبقه دوم دانشکده مهندسی صنایع) برگزار میشود.
چکیده:
امروزه توسعه پردازش تصویر دیجیتال ارتباط تنگاتنگی با شکلگیری رایانهها دارد. با توجه به افزایش حجم عظیم دادهها در صنعت و نیاز به کنترل و پایش این مقدار از داده، استفاده از روشهای پردازش تصویر کاربرد وسیعی در صنایع مختلف پیدا کرده است. پایش این دادهها در سطوح مختلف سیستمها از جمله خطوط تولیدی برای کنترل فرایند تولیدی، یکی از روشهای به روز در سیستم کنترل کیفی فرایند آماری محصولات میباشد. با کنترل مقادیر شدت روشنایی برای هر تصویر که بصورت یک عدد نشان داده میشود، میتوان وضعیت محصول نمونهگیری شده را ارزیابی و پایش کرد. سیستمهای بینایی ماشین میتوانند متغیرهایی مانند زوایا، سطوح محصول، بافت و نسوج محصولات و ابعاد آنها را اندازه گیری کنند. به علاوه مواردی که در کنترل کیفیت مشاهده میگردد، میتوانند به دقت مستندسازی شوند و در نهایت ارزیابی شوند. در این راستا برای ارزیابی و پایش سیستمهای فرایند تولیدی که دارای داده با حجم وسیع بوده، استفاده از روشهای کنترل کیفیت آماری در کنار بهرهگیری از روشهای نوین پردازش تصویر دیجیتال میتواند مثمر ثمر باشد. لذا هدف پژوهش حاضر ارائه یک رویکرد جدید برای کنترل فرآیند آماری دادههای تصویری با استفاده از اطلاعات استخراجشده از تصاویر سیاه-سفید بر اساس رویکرد فازی میباشد. در این پژوهش ابتدا از یک روش تبدیل فازی مبتنی بر تابع فازی تعمیم یافته برای کاهش ابعاد تصویر با حفظ کیفیت قابل قبول در حین کاهش تصویر استفاده شده است و سپس اطلاعات استخراج شده از تصویر با استفاده از نمودار کنترل نسبت درستنمایی تعمیم یافته برای تشخیص تغییرات در عملکرد فرآیند پایش شده است. برای ارزیابی عملکرد روش پیشنهادی، یک مطالعه موردی در دنیای واقعی در صنعت کاشی و سرامیک به همراه مثالهای عددی مختلف تحت سناریوهای گوناگون در نظر گرفته شده است. نتایج مقایسه بین روش پیشنهادی و سایر روشهای توسعهیافته نشان میدهد که مدل توسعه داده شده در اکثر موارد عملکردی بهتری نسبت به مدلهای مورد مقایسه در کشف عیب پس از اعمال تغییرات شدت روشنایی دارد.
کلمات کلیدی: پردازش تصویر، تبدیلهای فازی، کنترل آماری فرایند، متوسط طول دنباله
نشانی الکترونیکی دانشجو: sina.seyfi۷۱gmail.com
|