دانشجوی کارشناسی دانشگاه، برنده مدال طلای مسابقات ملی فناوری نانو شد
| تاریخ ارسال: 1403/9/20 |
دانشجوی کارشناسی دانشگاه، برنده مدال طلای مسابقات ملی فناوری نانو شد
در سیزدهمین مسابقه ملی فناوری نانو، علی عسگری (دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه) موفق شد مدال طلای این دوره از مسابقات را به دست آورد. در مراسم اختتامیه سیزدهمین مسابقه نانو فناوری که ۷ آذرماه ۱۴۰۳ در محل دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، از ۳۰ نفر برتر این رقابتها در دو بخش کارشناسی و تحصیلات تکمیلی و همچنین از ۲۰ مروج علمی و نهاد ترویجی تقدیر شد که در این بین، علی عسگری، دانشجوی رشته فیزیک دانشگاه علم و صنعت ایران توانست در مقطع کارشناسی، به رتبه پنجم دست یابد که به نفرات اول تا پنجم، علاوه بر اعطای مدال طلای این دوره از مسابقات، امتیاز یکسان نخبگی بنیاد ملی نخبگان، تعلق گرفت. علاوه بر این، این دانشجوی علم و صنعت ایران، گواهی توانمندی استادی و عضویت در شبکه اساتید ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و میکرو را نیز دریافت کرد.
گفتنی است مسابقه ملی فناوری نانو، بزرگترین رقابت دانشجویی در حوزه فناوری نانو است که هر ساله توسط ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در سطح دانشگاههای کشور برگزار میشود. سیزدهمین دوره این مسابقات، توسط کارگروه ترویج و آموزش عمومی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با حضور هزاران نفر از علاقهمندان به فناوری نانو و در راستای تحقق اهداف ترویجی و آموزشی تدوینشده در سند راهبردی فناوری نانو، در تابستان سال ۱۴۰۳ و در سه مرحله برگزار شد .
مرحله اول این دوره با حضور ۷۰۰۰ شرکت کننده در تیرماه برگزار شد و مرحله دوم با حضور ۴۰۰ راهیافته از مرحله اول در مرداد ماه برگزار شد و در نهایت مرحله نهایی سیزدهمین دوره مسابقه ملی فناوری نانو از ۲۶ تا ۳۰ شهریورماه به صورت متمرکز در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران برگزار و راهیافتگان به مرحله نهایی این رقابت در چهار بخش: پیشآمادگی، کار آزمایشگاهی، آزمون کتبی و تحلیل نتایج به رقابت پرداختند. در نخستین روز این مرحله، به راهیافتگان شیوهنامه ساخت نانو پوشش فوق آبگریز خودتمیز شونده به هر فرد داده شد و عملکرد هر فرد در اجرای فعالیت آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفت. در روز دوم این رقابت، داوطلبان به بررسی کاربرد آبگریزی و خودتمیزشوندگی نانوذرات بر روی سطح شیشه پرداختند. در سومین روز از این رقابت، داوطلبان با شرکت در آزمون کتبی تحلیلی تشریحی به مدت ۸ ساعت با هم به رقابت پرداختند. سپس نتایج آنالیز نمونه استاندارد نانوذرات سنتز شده، در روز چهارم در اختیار شرکتکنندگان قرار گرفت و در این روز داوطلبان به تحلیل نتایج با نرم افزار و تحلیل آزمون های مشخصه یابی گرفته شده و آمادهسازی ارائه پرداختند. در نهایت، در روز پایانی این رقابت، جلسات داوری و دفاع از نتایج ارائه شده توسط داوطلبان با حضور بهترین داوران مطرح نانویی کشور در دو گروه کارشناسی و تحصیلات تکمیلی برگزار شد. این مسابقه علاوه بر ایجاد رقابت میان شرکتکنندگان، زمینه را برای اخذ گواهی توانمندی تدریس و اخذ مجوز شرکت در نانواستارتاپ فراهم میکند. جامعه دانشگاهی علم و صنعت ایران، کسب این موفقیت را به آقای عسگری تبریک گفته، توفیقات روزافزون وی را آرزومند است.